Like us? Prove it :)

יום אחד זה יקרה לשעועית האדומה, יגלו את נפלאות התזונה, הצבע יחזור לאופנה, והטעם יעשה את שלו. השעועית האדומה תעבור לקדמת הבמה, בדיוק כמו שקרה לקינואה. בדיוק כמו שקרה לכוסמת. שעועית אדומה עוקפת בהליכה איטית את הקינואה שזכתה יום בהיר אחד לחשיפה בערך כמו נינט. בעיקר כי מחבילת שעועית שעולה מחצית המחיר מקינואה, אפשר להכין ארוחות שלמות. מנות ראשונות כמו צ'ילי קון קרנה ומנות עיקריות כמו תבשילי בשר צבעוניים. אפשר ליצור ממרחים עשירים והכי בריאים בעולם ואפשר להוסיף שעועית קרה לסלטים ירוקים, גבינות, דגים ובשרים קרים. הנה מתכון של צחי בוקששתר לצ'ילי קון קרנה בשרי מסורתי, בואו לראות צעד צעד איך מכינים את המנה - צחי ידריך אתכם באיזוני החריפות, טיפים מעשיים ועוד מלבד טעמה הנפלא והעובדה שאפשר לשלב אותה עם שלל רכיבים נוספים, רוב סוגי השעועית הם יחידות אנרגיה מזינות – עשירות בחלבון, בחומצה פולית, במגנזיום ובכימיקלים המגנים על הגוף. מחקרים אחרונים מאוששים את הנחת הצבע: שעועית מזן שחור, אדום וחום עשירה באנטיאוקסידנטים המסייעים לבריאות הלב ולמניעת סרטן. מלבד טעמה הנפלא והעובדה שאפשר לשלב אותה עם שלל רכיבים נוספים, רוב סוגי השעועית הם יחידות אנרגיה מזינות – עשירות בחלבון, בחומצה פולית, במגנזיום ובכימיקלים המגנים על הגוף. מחקרים אחרונים מאוששים את הנחת הצבע: שעועית מזן שחור, אדום וחום עשירה באנטיאוקסידנטים המסייעים לבריאות הלב ולמניעת סרטן. גם מספר הקלוריות מועט יחסית – בין 100 ל- 125 קלוריות בחצי כוס שעועית מוכנה. שעושה טוב ללב, עמוסה בחלבון ומעוררת תאבון. מעבר לכך, שעועית קרובה בתכונותיה לבשר (רק בלי שומן רווי) ולכן מומלצת לצמחונים. טרום בישול: בישול שעועית יבשה מניב טקסטורה יציבה וטעם משובח. עם קצת הכנה מראש, שלא דורשת מכם להזיז אצבע אפשר לקצר את תהליך. תפוקה: 2 כוסות שעועית יבשה יניבו 5-6 כוסות של שעועית מבושלת. השרייה: השיטה המועדפת עלינו לבישול שעועית היא להשרותה טרום הבישול, וזאת על מנת לקצר את זמן הבישול. לתוצאות האופטימאליות השרו את השעועית במשך לילה עד יממה. אם אתם ממהרים ומוכנים לקחת את הסיכון שחלק מהפולים עלולים להתפוצץ, השתמשו בשיטת ההשריה המהירה.