צוואה
ירושה
הפרייה חוץ גופית
הסכם הורות
גירושין
אימוץ חו"ל
 
עורכי דין - דף הבית >> דיני משפחה >> גירושין >>
על צו הגנה לפי החוק למניעת אלימות במשפחה
משפחה וגירושין

גירושין

עשר עצות מעשיות

הסכם ממון

האם לחתום על הסכם ממון

ידועים בציבור

תצהיר לחיים משותפים

הסכם הורות

בין מי שאינם בני זוג

משמורת ילדים והסדרי ראיה

חלוקת רכוש - פירוק שיתוף

נכסי קרירה בשעת גירושין

צו הגנה

למניעת אלימות במשפחה

תביעות גירושין

עשה ואל תעשה

גישור חובה

בכל סכסוך בין בני זוג

הסדרים רכושים בעת גירושין

גירושין - מרוץ הסמכויות

בית הדין הרבני או בית משפט למשפחה

בגידה

כעילת גירושין

תשלום מזונות לאב

מזונות במשמורת משותפת

מחלת נפש של בן הזוג

דירה מלפני הנישואים

שטר הכתובה

נישואים אזרחיים

ירושה צוואה

הפריית מבחנה

שלילת מזונות

מבן מתנכר

כלכלת נישואים נכונה

מקרים של "לא נעים"

צור עמנו קשר
 

צו הגנה

צו הגנה למניעת אלימות במשפחהצו הגנה

בעת האחרונה נתקלנו בשני מקרים של רצח נשים בידי בני זוגן, אחת מהנשים הינה עובדת סוציאלית במקצועה, אשר יש להניח כי הייתה מודעת לסכנה, אולם חרף מודעות זו לא ניתן היה למנוע את הטרגדיה.

 

לתאום פגישת יעוץ התקשר
 אל מזכירתנו, סהרה, בטלפון: 5468888 03

במקרים דחופים התקשר אל עו"ד הנר: 5523333 050

 

על צו הגנה למניעת אלימות במשפחה

בלבול בין המונחים "צו הרחקה" ו – "צו הגנה"

אלימות במשפחה היא תופעה אשר פוגעת בכל שכבות החברה הישראלית על רבדיה השונים. אלימות במשפחה יכולה להיות אלימות פיזית, מילולית, נפשית, מינית ואלימות כלכלית. ההתנהגות האלימה כוללת איומים, השפלות מילוליות ופיזיות, מעקבים, הטרדות, הצרת צעדים, בידוד חברתי, מניעת שליטה על משאבים כלכליים, השלכת חפצים, פגיעה מינית, פגיעה פיזית ובמקרים קיצוניים תקיפה ורצח.

פעמים רבות מובילה אלימות במשפחה לפתיחה בהליך גירושין, ולעתים בני זוג נורמטיביים לחלוטין אשר אינם אלימים - נוקטים באלימות בעת הליכי גירושין. אלימות במשפחה מתרחשת בד"כ "בארבע עיניים", ובפני הגורם החוקר או השופט אין תמיד מידע עובדתי מוצק שיכול לתמוך בגרסה זו או אחרת ולכן ישנה חשיבות לראיות כגון תלונה במשטרה ו\או פניה לקבלת טיפול רפואי.

אחת הדרכים להתמודד עם אלימות במשפחה, בנוסף להגשת תלונה במשטרה, היא הגשת בקשה לבית המשפט למתן צו הגנה על פי החוק למניעת אלימות במשפחה (1991). על פי חוק זה, רשאי בית המשפט לתת צו הגנה מיידי להבטחת שלומו ובטחונו של כל בן-משפחה, המאוים או רואה עצמו מאוים ע"י האדם נגדו מוצא הצו. מבקש הצו יתקבל עוד באותו היום אצל שופט אשר יקבע במעמד צד אחד אם ישנו מקום להוציא צו הגנה.

צו הגנה כעזרה ראשונה

צו הגנה זה, מהווה למעשה "עזרה ראשונית" כנגד האלימות ומטרתו אף למנוע אלימות משפחתית בעתיד. במסגרת הצו ניתן לאסור על אדם להיכנס לדירה בה מתגורר בן המשפחה הנפגע, לאסור עליו להימצא בתחום מרחק מסוים מהדירה, לאסור להטריד את בן המשפחה בכל דרך ובכל מקום, לאסור לשאת נשק ולהחזיק בנשק וכד'.

צו הגנה זה צו ראשוני וזמני, והשופט יקבע מועד לדיון במעמד שני הצדדים (כדי להעניק לצד השני אפשרות להגן על עצמו). הדיון במעמד שני הצדדים יכול להביא להארכתו של צו ההגנה לתקופה של שלושה חודשים ובהמשך רשאי בית המשפט להאריך מפעם לפעם את תוקפו של הצו, לתקופה כוללת של עד שנה. הפרת צו ההגנה מהווה עבירה פלילית שלצידה עונשים כבדים.

במקרים רבים, בעיקר בהליכי גירושין בין בני זוג, קיימת בין בני הזוג מתיחות העלולה להתפרש כאלימות. לעיתים, במקרים כגון אלו, גורמת המצאת צו ההגנה להסלמת מערכת היחסים בין הצדדים במשפחה ולכן בית המשפט ייתן צו הגנה, המהווה סנקציה חריפה כלפי הצד שנגדו הוא הוצא, רק במקרים בהם הוא רואה לנכון לעשות זאת, תוך שלילת כל האפשרויות האחרות. עם זאת, לעתים, כאשר הסכסוך בין בני הזוג מסלים וכדי "להרגיע את הרוחות", בית המשפט מציע לצדדים להתרחק בהסכמה זה מזה, ולהסכמות הצדדים ניתן תוקף של החלטה.

בית המשפט ייתן את צו ההגנה, כל עוד הוא הוגש בסמוך לאירוע האלים וכל עוד הוא נוכח כי יש חשש סביר לאלימות כלפי הצד הפגוע ו/או כלפי הילדים.

בהחלטתו לגבי מתן הצו, יאזן בית המשפט בין הזכות למגורים ללא חשש מאלימות, איומים או התעמרות אשר אינה מאפשרת לבן משפחה ניהול סביר ותקין של חייו ובין פגיעה בזכות הקניינית של מי שהורחק מביתו עקב הוצאת הצו כנגדו.

ניצול צו הגנה לרעה

לצערנו, ישנם כיום מקרים בהם אחד הצדדים משתמש, בחוסר תום לב, בחוק למניעת אלימות במשפחה כדי להרחיק את בן הזוג מהבית. ברוב המקרים אין עדים לאלימות הנטענת, ועל בית המשפט להחליט אם אכן התקיימה אלימות או שזו טקטיקה בלבד כדי להוציא את הצד האחר מהבית.

מאת: צבי זף, עו"ד
משרד עו"ד צבי זף ושות' – התמחות בתחום דיני משפחה וירושה
רח' ז'בוטינסקי 155 רמת-גן, טל. 6132339 03
www.zeff-law.com

 

קרא על: תביעות גירושין - עשה ואל תעשה

 

האתר שלנו היה לך לתועלת?

הוכח זאת :-)  היה חבר שלנו!

 

 

לתאום פגישת יעוץ התקשר
 אל מזכירתנו, סהרה, בטלפון: 5468888 03

במקרים דחופים התקשר אל עו"ד הנר: 5523333 050

 

Avocat FrançaisEnglish  עברית

מאת: Gabriel Hanner